torsdag 9 oktober 2008

Ännu ett fall där mannens disposabilitet bekräftas

FNs artiklar om de mänskliga rättigheterna:

Artikel #25
"
  1. Var och en har rätt till en levnadsstandard tillräcklig för den egna och familjens hälsa och välbefinnande, inklusive mat, kläder, bostad, hälsovård och nödvändiga sociala tjänster samt rätt till trygghet i händelse av arbetslöshet, sjukdom, invaliditet, makas eller makes död, ålderdom eller annan förlust av försörjning under omständigheter utanför hans eller hennes kontroll.
  2. Mödrar och barn är berättigade till särskild omvårdnad och hjälp. Alla barn skall åtnjuta samma sociala skydd, vare sig de är födda inom eller utom äktenskapet. "



    Mannen har alltså inte samma rätt till omvårdnad och hjälp som kvinnor och barn. Detta eftersom mannens säkerhet/välmående inte värderas lika högt.

    Ridderliga män har satt sig ner och på sedvanligt självdestruktivt vis (och inte egentligen, för det är inte män med makt som drabbas) tonat ner sina egna rättigheter och framhävt kvinnors och barns. A´la könsrollsbundet riddarkomplex tillåts ett fåtal män med makt offra ett flertal män utan makt, för kvinnor och barns "bästa". So what else is new?
Man kan bara förbanna den dagen då karriärkåta kvinnor tog klassbegreppen och förvrängde dem till könsbegrepp. Den maktlösa mannen är osynliggjord, dubbelt bestraffad. Inte nog med att han är maktlös, inte nog att han exkluderas för att han är man från de åtgärder som syftar till att empowra de maktlösa (mansexkluderande positiv särbehandling), han skuldbeläggs också för riktiga och påhittade "synder" som överklass begått mot underklass.

Inga kommentarer: