torsdag 9 oktober 2008

Klass framför Kön

Som jag tidigare nämnt nu några gånger så uppstår det en mängd problem när man definierar människor från dess kön. Vilket är vad feminismen gör när de säger "män förtrycker kvinnor" "kvinnor är underordnade män" "män väljer män".

Fördelen med klass som begrepp över kön, är att klass är mjukt och kön är hårt. Man måste komma ihåg att jämställdhetsteorier handlar om idéer, beteenden, värderingar, livssituation, empowerment, möjligheter etc.
Kön är en fysisk egenskap. Oföränderlig. Den har inget med ovanstående att göra. Människor av samma kön befinner sig på polariserande olika sidor i alla ovan nämda ting.
Klass däremot är baserat just på ovan nämda ting. Klass handlar om allt detta. Och om något av detta förändras, kan din klass också förändras. Men aldrig ditt kön.

Feminismens största brott mot mänskligheten var att tillskriva kön betydelse.

Vid en första blick verkar det kanske inte farligt, men när man studerar deras teorier, när man studerar deras åtgärder, så ser man hur detta slår så otroligt fel.

Tillexempel könskvotering. Samhället är fullt av män i samma situation som dessa kvinnor, inte rätt kontakter eller social bakgrund för att kunna ta sig in i dessa elitkretsar. Men bara kvinnor kvoteras in, maktlösa män osynliggörs och förtigs. Varpå de klumpas samman med de fåtal män i makt som finns, och skuldbeläggs.

Inga kommentarer: